Kattoremontti on tekninen ja visuaalinen uudistus

Yhtä tärkeä elementti rakennukselle kuin perustus, on sen katto. Katto suojaa koko rakennusta niin sisältä kuin ulkoakin. Olipa sää sitten mikä hyvänsä porottavasta paisteesta myrskyyn, kaatosateeseen tai jäätävään tihkuun, on katto se elementti, joka nämä ottaa vastaan. Niin ikään saastelaskeumat kohtaavat katon pinnan, samoin painavat lumikuormat. Näin ollen on sanomattakin selvää, että katto joutuu koville ja ajan myötä haurastuu tällaisissa olosuhteissa. Tästä syystä katto tarvitsee aika ajoin puhdistusta, huoltoa, ja joskus on jopa kattoremontti ajankohtainen.

Milloin remontti on tarpeellinen?

Yllä luetellut Suomen sääolosuhteet luovat tarpeen katon kunnon tarkistukselle. Kun asukkaat eivät enää muista, milloin katon kuntoa on viimeksi kartoitettu, on varmasti kuntotarkastuksen aika, ellei sitä ennen ole jo ilmennyt mahdollisesta katon huonosta kunnosta johtuvia ongelmia. Jos katon huolto on laiminlyöty tai jos alkuperäinen katemateriaali on silmin nähden haurastunut, on todennäköistä, että katto on remontin tarpeessa.

Kattoremontin tarve voi myös nousta esiin, jos halutaan parantaa katon eristyskykyä, lisätä energiatehokkuutta tai vain päivittää kodin ulkonäköä ja arvoa. Uudet katemateriaalit ja teknologiat tarjoavat usein parempia ominaisuuksia kuin vanhat, joten kattoremontti on aina investointi tulevaisuuteen.

Kattoremontin vaiheet

Kattoremontti on suuri projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Ennen varsinaisen remontin aloittamista on tärkeää tehdä perusteellinen kattoarvio, jossa selvitetään katon kunto ja mahdolliset vauriot. Tämä auttaa määrittämään tarvittavat toimenpiteet ja budjetin remontille.

Itse remontin vaiheet voivat vaihdella riippuen katon kunnosta ja remontin laajuudesta. Yleensä ne kuitenkin sisältävät vanhan katemateriaalin poiston, aluskatteen tarkastuksen ja mahdollisen uusimisen, katon rakenteiden korjaamisen tarvittaessa, uuden katemateriaalin asennuksen sekä viimeistelytyöt, kuten kattoturvatuotteiden asennuksen ja katon viimeistelyn. Myös räystäiden vaihto on usein kattoremontin yhteydessä välttämätöntä.

Mikä vaikuttaa materiaalin valintaan

Vesikattomateriaaleja on paljon erilaisia. Kaikkein vanhin ja kestävin materiaali lienee tiilikatto. Tiilikattoja on perinteisesti betonitiilikatto ja keraaminen tiilikatto. Nykyään markkinoilla on myös synteettisiä materiaaleja, jotka näyttävät tiilikatoilta. Kattohuopa on materiaaleista edullisin, mutta ehkä haurain. Sen kunnosta tulee huolehtia säännöllisesti. Suomen ilmastossa kaikkein suosituin lienee peltikatto, koska se on helppo lumiolosuhteissa. Peltikatolta lumi putoaa helposti alas eikä ole pelkoa, että lumen paino ehtisi aiheuttaa katolle vaurioita. Jokainen kattomateriaali tarvitsee erilaisen aluskatteen. Tämä on hyvä ottaa huomioon remonttia suunniteltaessa. Tiilikaton aluskatteen tulee olla erityisen vahva, koska kattotiilet ovat painavia. Monipuoliset kattotyöt meiltä: Rakennusliike Korteniemi Oy.



tag:
349 sanat

minusta

Kattojen yllä -blogi Kattojen yllä -blogi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kattojen remonteista, korjauksista ja ylläpidosta. Olitpa sitten omakotitalon omistaja, rakennusalan ammattilainen tai yksinkertaisesti katon kunnon seuraamisesta kiinnostunut, tämä blogi tarjoaa sinulle hyödyllistä tietoa, vinkkejä ja inspiraatiota. Kirjoittamme artikkeleita, jotka käsittelevät erilaisia kattoremonttiin liittyviä aiheita. Opit muun muassa katon eri materiaaleista, remontin vaiheista ja tarvittavista lupaprosesseista. Tarjoamme myös hyödyllisiä vinkkejä ja niksejä kattoremonttien suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon. Löydät käytännön neuvoja muun muassa kattovuotojen korjaamiseen, katon puhdistamiseen ja sammaleiden poistamiseen. Olipa kyseessä sitten pientalon kattoremontti, suuremman rakennuksen kattohuolto tai yleinen kiinnostus kattojen kuntoon, Kattojen yllä -blogi tarjoaa sinulle arvokasta tietoa. Liity mukaan lukijoidemme joukkoon ja aloita matkasi kohti hyvä kuntoista ja kestävämpää kattoa!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Kattoremontti on tekninen ja visuaalinen uudistus
23 February 2024
Yhtä tärkeä elementti rakennukselle kuin perustus, on sen katto. Katto suojaa koko rakennusta niin sisältä kuin ulkoakin. Olipa sää sitten mikä hyväns

tag